Testvéri Világ I. - Első fejezet



I-fejezet
Kezdetek…

„Minden nap elhozza az új kezdet csodáját.
Számos előttünk álló pillanatot napnak látunk
csupán, de mindannyiunknak megadatott a
lehetőség, hogy különlegessé tegyük őket.”
/Douglas Pagels/

Egy nap volt, egy átlagos nap, mint mindig. Ugyanúgy indult a két fiatal Jasmine és Jacob számára is. Bár mindketten az Államokban éltek nem is oly távol egymástól, Miami két pontján, mit sem tudva egymásról, sőt egymás létezéséről sem.



Két külön gimibe jártak, egyazon iskola felügyelete alatt.

Jasmine egy valódi angyal volt édesanyjának.

Az átlagostól kisebb termete ellenére minden fiú odáig volt érte.

Vékony, karcsú nőies vonalai vonzották a gimis fiúk tekintetét.

Vöröses, szőke hosszú haját legtöbbször lófarokban fogva viselte. Előkelő eseményekre, mint a színház látogatások vagy zenés estek befonva vagy kontyba kötve szerette viselni.

Kibontva ritkán hordta, ha mégis így tett nem tudott egy lépést sem tenni az iskolában anélkül, hogy valaki ne állítsa meg egy-egy bók erejéig.

Ehhez párosult tengerkék szeme mely néha zöldes árnyalatban tündökölt a napfényben, mint egy valódi tündér szemei.

Jasmine egy fiatal, bájos és vonzó ifjú hölgy volt. Természetes szépségéhez szerénység, segítőkészség és tudás is párosult.

Jasmine művész lélek lévén a New World School of the Arts High Scool tanulója volt. Gyönyörű hangja lévén a művész világ sem állt messze tőle. Így nem volt kérdés számára, színésznő szeretne lenni.

Szeretett olvasni, álmodozni, ugyanakkor éles helyzetekben mindig racionálisan tudott dönteni.

Jacob is csak egy átlagos kamasz volt. Ezt sokan így látták azonban ő mégis más volt.

Jacob egy olyan srác volt, aki után megfordultak a suli folyosóján a lányok. Hol összesúgtak a háta mögött, hol csak felnevettek. Persze pozítív értelemben.
Jacob elbűvölte a lányokat. Átlagosnál kissé magasabb termetével, vékony mégis sportos testalkatával vonzotta a hölgyek tekintetét. Mindig rövid és divatos frizurát viselt, de vöröses szőke hajszínével mégis kitűnt a többiek közül. Égszínkék szeme csak ráadás volt a hölgyek számára. Pont ez miatt szerették őt, mert nemvolt középszerű, aki csak utánoz másokat ő mindig saját maga tudott maradni. Humorával, éles eszével és páratlan segítőkészségével bárkit képes volt levenni a lábáról. Mégsem élt vissza soha a helyzetével.

De Jasmine-nal ellentétben Jacob reál beállítottságú volt. Szerette a matematikát, a fizikát, a tudományos tárgyakat. Így mérnöknek készült. Imádta a dolgok rendszerét látni és megérteni azokat. Mindent megtapasztalni a saját elméjével.

Ő is ugyanazon az intézmény felügyelete alatt tanult csak egy másik gimnáziumában a Maritime and Science Technology High School-ba.

Ott tanultak a jövő mérnökei.

És, hogy ennek mennyi valóságalapja lett, csak jóval később derült ki számára.

Mert a jövő még számos meglepetést tartogatott a két fiatal számára.

Megjegyzések

  1. ELKÉPESZTŐEN JÓÓÓÓ !
    "Ehhez párosult tengerkék szeme mely néha zöldes árnyalatban tündökölt a napfényben, mint egy valódi tündér szemei." - ez a mondat fogott meg nagyon-nagyon, szerintem finoman kidolgozott, kellően szépen ábrázolt irodalmi mű az egész könyv! Bár még csak az első fejezetet és a prológust olvastam, de már most rabul ejtett ez a csodásan csodás irodalmi mű. A gimi, a szereplők leírása, és a fantasztikus intézmény- és név választások... BRILLIÁNS ! Az egész leírás, a fejezet a lelkemet érintette és teljesen áthangolódtam a fejezetnek... Ajándék volt elolvasni! Az utolsó mondat nagyon megfogott, a szívembe hatolt..., kíváncsian várom a 2. FEJEZETET !
    '''nem fogom kibírni :-)) vááárom!''' :-)

    Üdvözlettel,
    BENETT
    _______________________

    http://tunderfarkas.blogspot.ro/

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a véleményed megtisztelő!;-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések